Η Φορτούνα ΕΠΕ είναι μία εταιρεία τεχνικών αντιπροσωπειών που δραστηριοποιείται στον χώρο επεξεργασίας πλαστικών υλών από το 1965. Κυριότερες εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε είναι:

WITTMANN BATTENFELD (Αυστρία), SMF (Γερμανία), KIEFEL GmbH (Γερμανία), STRACK NORMALIEN (Γερμανία), JOKE (Γερμανία), INDUSTRIAL FRIGO (Ιταλία) και άλλες…

Η εταιρεία μας διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για service καθώς και αποθήκη (στόκ) ανταλλακτικών.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1955 Ίδρυση Βιοτεχνίας Πλαστικών <<ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤ Ο.Ε.>>, με σκοπό την παραγωγή πλαστικών παιχνιδιών και ειδών συσκευασίας.

1957 Τροποποίηση της εταιρείας σε <<Ε.Π.Ε.>>. Η εταιρεία επεκτείνει την παραγωγή της καθώς και τις κτιριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις της.

1958 Έναρξη παραγωγής πλαστικών εξαρτημάτων ηλεκτρικών συσκευών τα οποία μέχρι τότε εισαγόντουσαν από το εξωτερικό. Η εταιρεία γίνεται ο βασικότερος προμηθευτής τής γνωστής βιομηχανίας <<ΙΖΟΛΑ>> σε πλαστικά εξαρτήματα. Σε συνεργασία με γνωστό γερμανικό οίκο ξεκινάει η παραγωγή εύκαμπτων πλαστικών λωρίδων μαγνήτη για πόρτες ψυγείων. Τα προϊόντα είναι υψηλών προδιαγραφών και εξάγονται στο εξωτερικό.

1959 Επέκταση δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει την παραγωγή των πρώτων σωλήνων αποχέτευσης από σκληρό PVC και κατασκευή των πρώτων εξαρτημάτων αυτών με σύστημα συγκόλλησης και φυσητού. Τοποθετούνται στην Αθήνα οι πρώτοι σωλήνες αποχέτευσης σε πολυκατοικίες από την εταιρεία ΠΕΙΡΑ Α.Ε. Κατασκευάζονται τα πρώτα καλούπια εξαρτημάτων αποχέτευσης για παραγωγή σε μηχανήματα injection.

1963 Επένδυση της εταιρείας σε ιδιόκτητο ακίνητο στα Οινόφυτα και τροποποίηση του καταστατικού της σε <<Α.Ε.>>.

1965 Ίδρυση της εταιρείας <<ΑΦΟΙ ΦΟΡΤΟΥΝΑ>> από τον Αργύρη Φορτούνα (πρώην βασικό μέτοχο και τεχνικό διευθυντή της εταιρείας <<ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤ Α.Ε.>>) και τον αδελφό του Ανδρέα – Μηχανολόγο Μηχανικό – με σκοπό μηχανολογικές κατασκευές γενικά για την βιομηχανία παραγωγής πλαστικών προϊόντων.

1970 Κατασκευή μηχανημάτων EXTRUDER υψηλών προδιαγραφών και άλλων μηχανολογικών κατασκευών, με σύγχρονη παροχή τεχνικής υποστήριξης σε παλιές και νέες βιομηχανίες πλαστικών. Εγκατάσταση πολλών γραμμών παραγωγής στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.

1971 Ίδρυση της εταιρείας <<ΜΟΡΦΗ ΕΠΕ>> για την κατασκευή καλουπιών injection και κεφαλών EXTRUDER.

1982 Ίδρυση εταιρείας υπό την διεύθυνση του υιού Γεωργίου με σκοπό την ανάληψη αποκλειστικής αντιπροσώπευσης για την Ελλάδα, κατασκευαστών μηχανημάτων, για την βιομηχανία παραγωγής πλαστικών προϊόντων.

1985 Ίδρυση νέας εταιρείας με επωνυμία <<Γ. ΦΟΡΤΟΥΝΑΣ Ο.Ε.>> και αγορά νέων γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Επέκταση προγράμματος αντιπροσωπειών μηχανολογικού εξοπλισμού για βιομηχανίες πλαστικών. Τροποποίηση της εταιρείας σε <<ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΕΠΕ>>.

2005 Μεταστέγαση της εταιρείας σε νέα γραφεία επί της οδού Σεβδικίου 31 στη Νέα Ερυθραία, ιδιοκτησίας του διαχειριστή της εταιρείας Γεωργίου Φορτούνα.

2007 Έναρξη πραγματοποίησης τεχνικών, επιμορφωτικών σεμιναρίων σε πελάτες της πανελλαδικά.

2008 Η εταιρεία ξεκινά συνεργασία με τους οίκους SMF GmbH (Γερμανία), JOKE (Γερμανία), Star Automation (Ιαπωνία), INDUSTRIAL FRIGO (Ιταλία), εξασφαλίζοντας την διάθεση των μηχανημάτων/προϊόντων των εταιρειών αυτών, σαν αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο.

2013 Έναρξη αποκλειστικής συνεργασίας με τον κορυφαίο Αυστριακό κατασκευαστή μηχανημάτων injection moulding, ρομποτικών συστημάτων και βοηθητικού εξοπλισμού WITTMANN BATTENFELD.